Mindfulness i Kolding

Hvad er meditation?

Hvad er meditation? Hvordan gør jeg? Hvad kan meditation gøre for mig? Alt det, og meget mere, kan du få svar på, når du deltager på holdene, som du melder dig til pr. gang. Vi tilbyder meditation i Kolding i rolige omgivelser.

Med en let, kort og præcis teoretisk baggrund for meditationens positive virkning, bliver holdene guidet igennem flere niveauer. Jeg indvier jer alle i, at det hele slet ikke er så svært, men faktisk lige til.

Hver gang er der:

  • Øvelser i dybe vejrtrækninger.
  • Afspænding.
  • Guidede, forskellige meditationer og forklaringer.

(Læs meget gerne den lidt længere tekst om meditation nedenfor).

Udendørs meditation

Meditation i Kolding: Udenfor som indenfor

Meditationen

Ofte – og lige så snart, det kan lade sig gøre – er vi udenfor i naturen eller i/omkring bålhytten og søen, hvor omgivelserne i sig selv vil få dig til at slappe endnu mere af.

Er vejret for vildt, trækker vi indenfor i gildesalen, hvor en helt anden atmosfære favner dig og lader dig trygt gå i dybden med at arbejde med dig selv.

Pris pr. gang er 75 kr.
Tilmelding pr. gang eller booking af flere datoer, så du sikrer dig, at du har en plads. 

Artikel om meditation

Meditation er faktisk noget af det mest effektive og det nemmeste redskab, vi har til at etablere forbindelsen mellem krop og sind.

Det er herigennem, at vi mærker os selv og får ro. Meditationen gør os ærlige overfor os selv, så vores tanker kan falde til ro. Det giver sindet og vores energicentre lov til at etablere sig, gendanne sig og skabe balance. Energicentrene får lov til at skabe den vigtige jordforbindelse, der skal til, for at vi kan holde os selv i balance. Denne balance gør, at vi kan yde vores maksimale – uden at overforbruge og i havne i stress eller andre ubehagelige tilstande.

Meditation påvirker din krop og hjerne. Der findes derfor utallige videnskabelige årsager til, at vi bør meditere dagligt. Meditation kan påvirke krop og hjerne i sådan en grad, at vi kommer til at føle mere lykke, glæde og indre ro på faktisk ganske kort tid.

Når vi mediterer, føler vi mindre af den ængstelse, skyld, angst, stress og vrede, som hører til i det limbiske system. Dette er vores netværk for følelser og hukommelse. Det indeholder bl.a. amygdala og hippocampus. Undersøgelserne har vist, at mennesker med stress føler sig mindre stressede, når de er begyndt at meditere.

Gennem mange af de her målinger har man målt på stressede hjerner før og efter meditationstræning. Man kan helt konkret se, at en del af amygdala er aftaget i størrelse. Det er udtryk for, at der så at sige er færre signaler til området.

Ingen undskyldinger

I mine øjne er der ingen undskyldninger for ikke at komme i gang – både til dem, som er ramt, men i høj grad også til alle andre, for at forebygge og vedligeholde sit indre og sin krop til at kunne fungere bedst muligt. Meditation hjælper kroppen så tæt som overhovedet muligt på den 100% funktionsdygtighed, som kroppen tager udgangspunkt i.

Når du mediterer, falder dit nervesystem til ro. Meditationen aktiverer dit parasympatiske nervesystem – en del af nervesystemet, som du ellers ikke kan kontrollere. Når det sker, falder din hjertefrekvens og dit blodtryk, og åndedrættet og pulsen bliver roligere. Det reducerer risikoen for bl.a. åreforkalkning, og derfor er meditation også rigtig sundt og styrkende for dit hjerte.

Forskning har endda påvist, at hjernen ligefrem ændrer sig anatomisk hos personer, der har mediteret regelmæssigt gennem længere tid. Den reagerer som en muskel på træningen, og det skaber forandringer i selve hjernestammen og den del af hjernen, der bl.a. styrer noget så vigtigt som vores åndedræt og hjerterytme. Meditation ændrer balancen mellem signalstofferne i hjernen, så den udskiller større mængder af lykkehormonet dopamin og samtidig skruer ned for stresshormonerne. Det gør dig gladere og mere afslappet – og som om det ikke var nok, bliver din hjerne skarpere, bedre til at huske og lære…

Meditation påvirker ikke direkte din vægt, men det kan påvirke dit stofskifte, som falder til et niveau, der kan være lavere, end når du sover. Det gør dine hormoner mere afbalancerede og kroppen mindre stresset, hvilket i høj grad gavner dens evne til at forbrænde det, du fodrer den med. Og hertil skal lige pointeres, at vigtigheden i, hvad du netop fodre din krop med, ikke er ligegyldigt.

Meditation handler ikke om religiøsitet

For nogle betyder meditation ”at være religiøs”. Det er så ukorrekt, som noget kan være. Der er intet religiøst ved at sætte sig ned med sig selv eller i en gruppe og meditere. At det ofte bliver brugt gennem forskellige religioner, som f.eks. buddhismen, er blot et tegn på, at de i disse religioner står for selvrenselse og som en træning i samarbejdet mellem krop og sind. I øvrigt har buddhismen praktiseret meditation i over 3000 år. – så de er ret erfarne, og det er også ofte munkene, som har været med i diverse undersøgelser omkring effekten af meditation.

Du behøver på ingen måde at være religiøs eller spirituel for at høste de mange fordele ved meditation, og meditations-baserede, stressnedsættende programmer dukker op på hospitaler, klinikker, og i store virksomheder verden over. Mennesket har mediteret til alle tider af den simple årsag, at det beroliger sindet, afslapper kroppen, åbner hjertet og giver energi til alt, hvad du gør!

Ja, nogle oplever sindskontakt, imens andre ikke gør – men formålet med meditationen er i den grad, at du kommer i balance. Der er heller ikke en bestemt måde, der er rigtig at meditere på. Vi er forskellige individer og med forskellige udgangspunkter, og derfor er vores meditationer også forskellige.

Følg programmet for datoer og tidspunkter på Facebook: Sinds-R. S

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvad vi kan gøre for dig som privatperson eller for jer som virksomhed, er du velkommen til at kontakte os for mere information og for at høre om dine muligheder.